Malene Mortensen

 

Lidt om Malene Mortensen...

Malene Mortensen er en af DK’s dygtigste jazzsangerinder, og så er hun et af de varmeste og dejligste mennesker at være sammen med. Det skinner igennem når hun står på scenen, med en autencitet og en skrøbelighed der gør man gerne vil høre mere.  

Hun debuterede i 2003 med albummet  Paradise (Universal Music) med  Niels-Henning Ørsted Pedersen,  Niels Lan Doky  og  Alex Riel.  Malene Mortensen har udgivet ni album i eget navn med internationale stjerner som  Chris Potter,  Mike Stern,  Christian Sands,  Paul Hinz, Chris Minh Doky og  Terreon Gully  

Malene har de sidste 12 år sunget ca. 700 koncerter, bl.a. i  Frankrig,  Thailand,  Tyskland, Tyrkiet,  New York, Austin (Texas), Østrig, Polen, England, Rusland, Sverige, Danmark, Norge og for nylig også i Italien

Hun blev nummer to med sangen "Sing it back" i  Danmarks Radio's sangkonkurrence Stjerne for en aften  i  december2001

I  februar  2002  vandt hun det danske  melodi grand prix  med sangen "Vis mig, hvem du er". Sangen blev fremført på engelsk ved  EBU's  Eurovision Song Contest  i  Estland  2002 med titlen "Tell me, who you are". 

Malene har for nylig udgivet en vidunderlig plade ”At Elske At Leve” med dejlige versioner af sangskatte som bl.a 

”Alle går rundt og forelsker sig”, ”Musens sang”, Gå med i lunden” og selvfølgelig titelsangen ”At elske er at leve”. 

 

De seneste par år har hun imidlertid taget det danske på programmet og turneret som duo, kvartet eller alene med sin guitar på spillesteder, i kirker og også på plejehjem.  

 

"Jeg har tidligere haft fornøjelsen af at arbejde med Louise. Hun har den bedste energi og er punktlig og tjekket, og formår at få os artister til at føle os godt tilpas. Alt det praktiske er altid tjekket og punktligt og samtidig har hun en evne til at bringe lidt fest og farver og en kærlig hilsen ind i det ellers til tider kølige virvar af mails med get in tider, rejseplan osv. hun giver en et smil på læben og skaber good vibes omkring at vi skal ud og levere en dejlig vare: musik "

- Malene Mortensen